Bilka Odense bryder reglerne for at skille sig ud i konkurrencepræget branche

Af Steen Hvid

Vi har været i Bilka. Denne gang Ikke for at handle men for at fortælle om Break the rules. 

Vi var inviteret af chefen selv for at fortælle om de muligheder, der kunne være ved at se på et moderne varehus med ’nye øjne’.

Bilka i Odense er et meget stort varehus med 650 medarbejdere. Samlet dækker varehuset arealet af adskillige fodboldbaner. Bilka er en integreret del af dagligvarebranchen præget af konkurrence fra COOP, Lidl, Rema 1000 osv.

Alle, der har været i et moderne varehus ved, hvor vigtigt det er, at kunderne føler sig godt behandlet. Men hvordan får kunderne så en endnu bedre oplevelse, og hvordan kan medarbejdernes idéer til forbedring komme i spil? Hvordan Break The Rules-metoden kan bidrage hertil var temaet for mødet mødet med ledergruppen i Bilka Odense – i alt 14 sektions-, mellem- og teamledere. 

Det var et spændende møde, hvor vi dels grundigt fik talt om forandringsmetoden, baggrunden, dels om mulighederne for at det kunne virke i disse helt nye rammer.

Vi fik på 2 timer vendt de fleste problematikker – ikke mindst kommunikationen mellem ledelse og medarbejdere, og hvordan ledelsen kan lykkes med at få udviklingsidéer fra de mange unge medarbejdere i Bilka i spil. Vi var enige om at fortsætte dialogen for at finde de bedste af de mange muligheder for at bruge Break the Rules-metoden til at få Bilka Odense til at fungere endnu bedre.

Det er tydeligt, at Bilka ønsker at tænke nyt og tage konkurrencen op ved at bryde de traditionelle regler i detailbranchen. Det er en spændende udfordring for både ledelse og medarbejdere, og det bliver interessant at se, hvordan dette kan være med til at forbedre oplevelsen for både kunder og ansatte i varehuset.

Break The Rules er jo en metode, der er nem at sætte i gang, så spørgsmålet blev indkredset til, hvor i varehuset man bedst kunne starte, og om det skulle være medarbejderne eller kunderne – eller begge?

Vi vil med spænding følge udviklingen, og glæder os til at se resultaterne af de initiativer, som vil blive taget i den kommende tid!

Seneste indlæg
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x