Den 31. januar var der sundhedsdag på Valdemarshus i Padborg med et indlagt Break the Rules-forløb.

Valdemarshus er et aktivitetscenter for ældre, der benyttes flittigt af borgere i den sydlige del af Aabenraa Kommune. På sundhedsdagen var der mulighed for at få information og vejledning om kommunale tilbud som træning, forebyggende hjemmebesøg, madservice og hjælpemidler. Det var også muligt for de knap 100 deltagere på dagen at aflevere forbedringsforslag i en Break the Rules-postkasse. Forslagene skulle give bud på, “hvad der kan styrke det gode seniorliv i dit lokalområde”. Det kom der 22 forbedringsforslag ud af!

Efterfølgende er forslagene blevet kategoriseret i samarbejde mellem bestyrelse og brugerråd i Valdemarshus og kommunalt personale:

5 forslag kan realiseres med det samme: Det gælder f.eks. mulighed for jævnlig rollator- og kørestolstjek der fremadrettet planlægges mellem Valdemarshus og kommunens hjælpemiddelområde. Der var også ønsker om sundhedsdage i fremtiden og forslag om en anden indretning af kommunale stande og caféområde, når de afholdes fremover.

I kategorien for forslag, der skal efterprøves, undersøges eller skaffes penge til at gennemføre var bl.a. forslag om flere hjælpere ved arrangementer. Der var også ønsker om sanggrupper for demente, fokus på mulighed for at bruge tysk i hverdagen samt flere ønsker til bevægelsesaktiviteter som f.eks. yoga.

Nogle forslag kunne dog ikke lade sig gøre og havnede derfor i kategorien for forslag, der ikke bliver gået videre med. Det gælder f.eks. forslag til ændring af forhold omkring ældrechecken, ændrede tilskudsregler på specifikke områder og forhold omkring kørsel til behandling på sygehus.

Der er nu udarbejdet en oversigt over alle forslag og kommentarer til, hvorfor og hvordan der bliver gået videre med nogle forslag – og kommentarer til hvorfor andre skal undersøges nærmere eller ikke kan gennemføres. Oversigten er hængt op flere steder i Valdemarshus og på den måde kommunikeres resultatet af Break the Rules-forløbet til deltagerne på sundhedsdagen og andre interesserede.

Det bliver interessant at følge, om kommende sundhedsdage også vil indebære Break the Rules-forløb og hvilke gode forbedringsforslag, der i givet fald kommer ud af dem!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x