Den 31. januar var der sundhedsdag i Valdemarshus i Padborg. Valdemarshus er et aktivitetscenter for ældre i lokalområdet og en selvejende institution i Aabenraa Kommune. På sundhedsdagen var der information om en række af de tilbud, som Aabenraa Kommune tilbyder for at understøtte gode seniorliv som f.eks. forebyggende hjemmebesøg, vedligeholdende træning, madservice, demens- og ensomhedsindsats samt gågrupper.

For at få input til at supplere de kommunale tilbud, aktiviteterne i Valdemarshus og hvad der i øvrigt kunne tænkes at understøtte gode seniorliv, blev der gennemført et Break the Rules-forløb på sundhedsdagen: Der var opstillet en BTR-postkasse og lagt en masse postkort frem, hvor der var mulighed for at komme med gode forslag. Det krævede lidt forklaring på dagen og nogle af de fremmødte havde brug for hjælp til at få udfyldt deres postkort. Forløbet gav udover indhold i postkassen anledning til en masse gode dialoger om bl.a. aktiviteter i nærområdet.

Da postkassen efterfølgende blev tømt var der 22 postkort med forbedringsforslag. Nogle af dem kan umiddelbart implementeres som f.eks. forslag omkring, hvordan tidspunkt og indretning for en sundhedsdag i Valdemarshus kan være fremadrettet. Der kom også en del forslag til aktiviteter i Valdemarshus, som nu skal fremlægges for Valdemarhus’ bestyrelse på et kommende dialogmøde med kommunen. Forhåbentlig kan de indkomne forslag dermed bidrage til at skabe (endnu) bedre seniorliv i og omkring Valdemarshus.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x