Træning & Forebyggelse i Aabenraa Kommune har i uge 39 til og med uge 42 for tredje gang gennemført et Break the Rules-forløb. Forløbet blev gennemført på alle de tre adresser, hvor Træning & Forebyggelse har medarbejdere. Fokus var denne gang særligt på at få forbedringsforslag fra borgerne. Det lykkedes, idet halvdelen af de indkomne forslag netop var fra borgere. I alt kom der 29 forbedringsforslag, hvoraf de 14 var forslag fra borgere, der enten selv har deltaget i træning eller været pårørende til andre, der har trænet. Der var dog stor forskel på, hvor forslagene kom fra, idet halvdelen af de 29 kom fra en af de tre adresser og kun to fra en af de andre – dog var de begge forbedringsforslag fra borgere.

Blandt forbedringsforslagene fra borgerne var der denne gang særligt fokus på parkeringsforhold. Forslagene handlede både om bedre skiltning og afmærkning og om flere parkeringspladser bl.a. til kabinescootere. I forlængelse heraf var der også et forslag fra en medarbejder om at forenkle arbejdsgangen for at bestille transport til de borgere, der ikke selv kan transportere sig. Der var også borgere, der havde forslag om lyssensor på et toilet, hvor lyset tilsyneladende ofte bliver slukket udefra, og forslag om at få udendørs træningsredskaber til udetræning.

Forbedringsforslagene fra medarbejderne handlede bl.a. om telefonbokse i storkontorer for at få mere arbejdsro og forslag til ændrede arbejdsgange omkring reparation af hjælpemidler. Der var langt færre forslag fra medarbejdere i dette Break the Rules-forløb end i de tidligere, og det kan skyldes, at der generelt er kommet mere fokus i Træning & Forebyggelse på løbende at indhente forbedringsforslag. Det er netop også en vigtig del af målet med at arbejde med Break the Rules: At forløbene inspirerer til en forbedringskultur, hvor kulturen understøtter, at der løbende er fokus på gode idéer og steder, hvor arbejdsgange kan optimeres, eller hvor noget man ”plejer at gøre” ikke længere giver mening. Træning & Forebyggelse flytter næste år træningen på en af de tre adresser til en nybygget bygning i Rødekro. Det er nu planen at lave Break the Rules der, så forløbet kan være med til at understøtte, at forbedringskulturen flytter med i de nye omgivelser.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x